SIDNEJ: Održan protest četiri žene u toplesu u znak podrške migrantkinji!

U Sidneju je održan protest četiri žene u toplesu u znak podrške Saudijki Rahaf Mohamed Al-Kunun u trenutku dok Australija počinje da razmatra njen zahtev za prebavilašte u toj zemlji kao izbeglice.

U centru Sidneja žene koje sebe zovu "Tajno sestrinstvo", obučene samo u farmerke, protestovale su ispred saudijskog konzulata pozvavši Australiju da odobri Al-Kunun prebivalište.

Al-Kunun, koja je pobegla od porodice i zabarikadirala se u jednom hotelu u Bangkoku, dobila je juče status izbeglice od Ujedinjenih nacija, saopštila je vlada Australije.

UN su saopštile da je njen slučaj preuzela Australija, zbog moguće promene prebivališta.

Ona je objavila svoj slučaj na društvenim mrežama nakon što se zabarikidirala u svojoj hotelskoj sobi u Bankoku, rekavši da se plaši za svoju bezbednost ukoliko bude poslata svojoj porodici nazad u Saudijsku Arabiju.

Osnivač tajnog sestrinstva Džeki Lav izjavila je da su one odlučile da se pojave u toplesu, jer veruje da žene treba da mogu da izraze sebe slobodno i bezbedno i da je želela da pošalje poruku Rahaf da žene to mogu da urade u Australiji

Tajno sestrinstvo je osnovalo i GoFundMe račun na kojem je već sakupljeno 2.290 dolara za Al-Kunun.

Australijska ministarka inostranih poslova Mariz Pejn izjavila je danas da nema vremenskog roka za procenu slučaja Al-Kununove

- Nakon preporuka UNHCR, Australija sada prolazi kroz korake koje moramo da uradimo u vezi sa procesom procene i kada bude sve kompletirano, imaćemo objavu - rekla je Pejnova.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@Canoe

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live