Izvor:
11.01.2019 u 07:37
0

TRAMP: Imam apsolutno pravo da proglasim vanredno stanje!

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je zapretio da će proglasiti vanredno stanje kako bi obezbedio finansijska sredstva za zid na granici SAD i Meksika, bez odobrenja Kongresa.

– Imam apsolutno pravo da proglasim vanredno stanje – rekao je Tramp novinarima.

Predsednik SAD, koji je u četvrtak obišao patrolnu stanicu na granici u Makalenu u Teksasu, rekao je da ukoliko Kongres ne odobri finansijska sredstva za izgradnju zida, on će "verovatno, skoro bih rekao definitivno" proglasiti vanredno stanje kako bi zaobišao poslanike.

– To je pitanje zdravog razuma. Njima treba prepreka, njima treba zid. Bez toga biće samo problema. I mnogo mrtvih – rekao je Tramp dodavši kako "nema ničega boljeg od zida".

Tramp odbija da potpiše zakon za finansiranje i ponovo otvaranje vlade ukoliko on ne uključuje 5,7 milijardi dolara za postavljanje fizičke barijere duž granice SAD i Meksika.

Delimična blokada rada vlade traje već 21 dan, zbog čega oko 80.000 federalnih službenika ne prima platu.

Zbog delimične blokade rada vlade SAD, američki predsednik otkazao je i učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, gde je prvobitno planirao da putuje kasnije ovog meseca.

Izvor:Kurir
Foto:Twitter/New York Daily News‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter