Izvor:
14.01.2019 u 19:39
0

ATINA NA NOGAMA: Sukob nastavnika i policije!

Nastavnici grčkih osnovnih škola su se, tokom protesta protiv planova vlade da izmeni propise o zapošljavanju u javnom sektoru, sukobili sa policijom za suzbijanje nereda.

To je drugi takav incident u roku od nedelju dana.

Nasilje je izbilo kada su nastavnici, koji su u 24-časovnom štrajku, pokušali da probiju policijski kordon u blizini parlamenta. Neki demonstranti su bacali pirotehnička sredstva na policajce, koji su odgovorili suzavcem.Sukobi nisu dugo trajali, više od 3.000 ljudi učestvovalo je u protestima, noseći transparente s natpisima "Hoćemo odmah stalno zaposlenje".

Nastavnici kažu da u školama nema dovoljno zaposlenih i traže uvođenje dodatnih radnih mesta na neodređeno vreme. Tvrde i da je zakonski predlog Ministarstva obrazovanja, koji je još u javnoj raspravi, nepravedan prema nastavnom osoblju sa višegodišnjim iskustvom.

Grčka je zamrzla zapošljavanje u javnom sektoru tokom godina ekonomske krize, koja je počela krajem 2009.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter