Izvor:
15.01.2019 u 19:41
0

KURDI ODBACILI ERDOGANOVE PLANOVE O SIGURNOJ ZONI: To bi bilo jednako okupaciji!

Visoki kurdski zvaničnik odbacio je danas "sigurnu zonu" koju je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio da njegove trupe planiraju da formiraju u severnoj Siriji.

Bedran Čija Kurd rekao je da bi takozvana "sigurna zona" bila jednaka okupaciji Kurda, ali pod novim izgovorom.

On je ovo izjavio iz severne Sirije, nekoliko sati pošto je Erdogan rekao da će njegove trupe uspostaviti "sigurnu zonu" široku 32 kilometara u severnoj Siriji i da će Turska tražiti logističku i finansijsku pomoć od SAD i drugih saveznika da formira tu zonu.

Čija Kurd je rekao da bi kurdska administracija u severnoj Siriji prihvatila "sigurnu zonu" samo ukoliko bi bila pod okriljem Ujedinjenih nacija sa međunarodnim snagama. Kao alternativa takođe bi bilo moguće da se prihvate sirijske vladine snage.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter