Izvor:
16.01.2019 u 09:40
0

CIPRASOVA VLADA NA ISPITU: Rasprava o izglasavanju poverenja vladi ispunjena žestokim reakcijama!

U grčkom parlamentu danas je nastavljena rasprava o izglasavanju poverenja vladi na čelu sa Aleksisom Ciprasom, a glasanje se očekuje kasno večeras.

Tokom jučerašnje debate, koja je trajala 12 sati, premijer Cipras obrazložio je zašto zahteva novo poverenje, a obratili su se i lideri političkih stranaka.

Prvi dan rasprave o poverenju vladi bio je ispunjen žestokim reakcijama, diskusijom i dobacivanjima između poslanika i lidera političkih stranaka.

Očekuje se i da se Cipras ponovo obrati uoči glasanja.

Prema poslednjem prebrojavanju i javno iznešenim stavovima poslanika, očekuje se da njegova vlada dobije neophodan 151 glas za poverenje i podršku.

Osim 145 poslanika iz redova vladajuće SIRIZA-e koji će glasati pozitivno, očekuje se da podršku daju i nezavisna poslanica i alternativna ministarka za civilnu zaštitu, dva bivša i dva akuelna člana stranke Nezavisnih Grka, kao i bivši poslanik iz stranke REKA Spiros Danelis.

Grčki premijer je podneo inicijativu o izglasavanju poverenja vladi u nedelju nakon što je njegov koalicioni partner, stranka Nezavisni Grci, napustila vladu usled neslaganja oko Prespanskog sporazuma koji je Grčka u junu 2018. potpisala sa Makedonijom.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter