Izvor:
16.01.2019 u 13:08
0

TEREZA MEJ: Ostajanje u EU značilo bi kršenje rezultata referenduma, a to ova vlada neće uraditi!

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da postoje dva načina da se izbegne situacija u kojoj ne bi bilo sporazuma o Bregzitu – ili da se postigne sporazum ili da se opozove član 50 Lisabonskog sporazuma što bi značilo ostajanje u Evropskoj uniji.

Ostajanje u EU značilo bi kršenje rezultata referenduma, a to je nešto što ova vlada neće uraditi – rekla je Mej u parlamentu, dan pošto je njen predlog sporazuma većinom glasova odbacili poslanici Donjeg doma britanskog parlamenta, preneo je BBC.

Mej je rekla da želi da sazna koju vrstu dogovora o Bregzitu bi podržali poslanici.

Proces izglasavanje nepoverenja podrazumeva da se saslušaju mišljenja doma, sa željom da se shvate gledišta parlamentaraca tako da možemo da identifikujemo šta bi moglo da dobije podršku ovog doma i da se ispuni sve predviđeno referendumom – rekla je ona.

Zbog sinoćnjeg ishoda glasanja Velika Britanija se nalazi u najvećoj političkoj krizi u poslednjih 50 godina i razmatra kako i da li da izađe iz EU kojoj se pridružila 1973. godine.

Protiv predloga Tereze Mej o Bregzitu glasalo je više od 100 poslanika iz redova vladajuće Konzervativne stranke, i to je ujedno i najgori poraz vlade u parlamentu u skorijoj britanskoj istoriji.

Britanija bi iz EU trebalo da izađe 29. marta.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter