Izvor:
17.01.2019 u 07:04
0

TEREZA MEJ: Sada je vreme da se lični interesi ostave po strani!

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je u sredu uveče da opoziciona Laburistička partija tek treba da sa njom razgovara o novom pristupu Bregzitu, a istovremeno je pozvala političare da lične interese ostave po strani kako bi zajedno pronašli izlaz iz ćorsokaka kad je reč o izlasku iz EU.

Razočarana sam što lider Laburističke partije dosad nije odlučio da u tome uzme učešće, ali – naša vrata ostaju otvorena – poručila je Tereza Mej, dodavši da je razgovarala s predstavnicima Škotske nacionalne partije, Liberalno-demokratske stranke i velške stranke Plaid Kamri (Plaid Cymru).

Premijerka je naglasila da je "sada vreme da se lični interesi ostave po strani".

Mejova je prethodno, pošto su poslanici u sredu uveče izglasali poverenje njenoj vladi, u parlamentu rekla da je pozvala lidere parlamentarnih stranaka da se s njom sastanu već u noći između srede i četvrtka kako bi pokušali da pronađu izlaz iz ćorsokaka kad je reč o Bregzitu.

Imamo odgovornost da pronađemo način koji može da obezbedi podršku Donjeg doma – rekla je Mejova u parlamentu.

U tom cilju, dodala je, predložila je niz sastanaka između visokih parlamentaraca i predstavnika vlade u narednim danima.

I želela bih da pozovem lidere parlamentarnih stranaka da se sa mnom pojedinačno sastanu, počev od večeras – rekla je premijerka.

Prethodno je vlada Tereze Mej dobila poverenje u parlamentu, pošto je za njenu vladu glasalo 325 poslanika, dok je 306 bilo protiv.

Ovakav ishod glasanja znači da će ona sada nastaviti s razgovorima s poslanicima svih partija u pokušaju da se postigne konsenzus o tome kako postupiti kad je reč o izlasku Velike Britanije iz EU, nakon što je parlament u utorak odbacio sporazum koji je ona predložila u vezi s Bregzitom, pojašnjava britanska agencija.

S obzirom na to da se bliži 29. mart, datum određen za konačno istupanje Britanije iz EU, ta zemlja se nalazi u svojoj najdubljoj političkoj krizi u poslednjih pola veka pitajući se kako, pa čak i da li da izađe iz bloka kojem se pridružila 1973. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter