Izvor:
18.01.2019 u 07:33
0

IZGRADNJA ZIDA NA GRANICI SAD-MEKSIKO: Tramp zahteva od Kongresa 5,7 milijardi dolara!

Američki predsednik Donald Tramp zahteva od Kongresa 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici za Meksikom, tvrdeći da će ta fizička barijera sprečiti ulazak heroina, međutim, statistika i analitičari ukazuju na drugačije stanje.

Tokom suđenja narkobosu Hoakinu Guzmanu, poznatijem kao El Čapo, utvrđeno je da je on veći deo "teških" droga preneo preko granice na prelazima gde je bilo federalnih agenata, a ne kroz delove granice bez infrastrukture.

Prema podacima američke Agencije za suzbijanje narkotika (DEA) iz 2018. godine, najviše heroina zaplenjeno je na kopnenim prelazima u Kaliforniji i Arizoni.

Kako navodi agencija, većina narkotika ulazi u SAD sakriveno u karoserijama automobila i u prikolicama, gde se droga stavlja zajedno sa legalno uvezenim predmetima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter