Izvor:
18.01.2019 u 18:20
0

U CILJU SMIRIVANJA „ŽUTIH PRSLUKA“: Makorn se sastao sa gradonačelnicima jugozapadne Francuske!

Predsednik Francuske Emanuel Makron sastao se s gradonačelnicima gradova sa jugozapada Francuske u okviru velike debate koja ima za cilj smirivanje pokreta "žutih prsluka", koji su, s druge strane, najavili novi protest za ovaj vikend.

Makron na sastanku u gradiću Sujak treba da odgovori na pitanja gradonačelnika o svakodnevnom životu i lokalnoj politici. Na desetine demonstranata okupilo se u tom gradiću, ali im je policija blokirala pristup mestu gde se održava sastanak.

Tromesečna debata predviđa seriju sastanaka koje će organizovati građani, udruženja i zvaničnici kako bi omogućili Francuzima da izraze svoje stavove o ekonomiji i demokratiji.

"Žuti prsluci" su pozvali sutra na desete po redu demonstracije u Parizu i drugim gradovima protiv Makronove politike, koju vide kao favorizovanje bogatih.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen/EmmanuelMacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter