Izvor:
18.01.2019 u 18:48
0

NOVI HLADNI TALAS U SAD: Najavljuje se oluja i snežna mećava!

Nacionalna meteorološka služba SAD (NWS) upozorila je da se očekuje da će snažan hladni talas u toku noći preći preko područja Srednjeg zapada u tzv. Novu Englesku, na severoistoku zemlje, što bi moglo dovesti do značajnijeg porasta snežnog pokrivača i jakih olujnih vetrova.

Prognostičari kažu da se očekuje da će oluja početi u petak popodne na području Čikaga, donoseći čak 23 centimetara novog snega pre nego što se pojača i stigne najpre do Njujorka. Nacionalna služba saopštava da bi se vremenski uslovi u šest država koje čine Novu Englesku na severoistoku SAD "mogli približiti kriterijumima mećave."

Prognozira se da bi visina snežnog pokrivača mogla da dostigne od 40 do 43 centimetara u delovima Masačusetsa i Mejna, kao i da će udari vetra na području Čikaga dostići brzinu od 49 do 56 kilometara na sat. Takođe se najavljuje da će nakon ove oluje uslediti veće zahlađenje vazduha.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/eše edin fotograf

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter