Izvor:
18.01.2019 u 18:52
0

„SVI ĆE DOBITI VREMENA“: Ratifikacija Sporazuma iz Prespe do kraja sledeće nedelje!

Predsednik grčkog parlamenta Nikos Vucis izjavio je da će poslanici o ratifikaciji Prespanskog sporazuma s Makedonijom glasati do kraja sledeće nedelje.

Posle sastanka rukovodstva vladajuće stranke Siriza, Vucis je rekao da će proces ratifikacije Prespanskog sporazuma početi u narednih nekoliko dana u skupštinskim odborima, a potom će uslediti debata na plenarnoj sednici parlamenta i, na kraju, izjašnjavanje poslanika.

– Svi će dobiti vremena – rekao je predsednik grčkog parlamenta novinarima posle prvog sastanka političkog sekretarijata Sirize, nakon odlaska iz vladajuće koalicije manjeg partnera, desničarske stranke Nezavisni Grci.

Vlada želi da usvoji sporni sporazum s Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom koji je potpisan prošle godine i da reši spor koji je star više decenija, za šta joj je potrebna većina od 151 od 300 poslanika, a vladajuća Siriza ima samo 145 poslanika u grčkom parlamentu.

U međuvremenu, očekuje se da će u nedelju na hiljade demonstranata učestvovati u Atini na skupu koji je organizovan protiv ratifikacije Sporazuma iz Prespe i prihvatanje novog imena severnog suseda, Republika Severna Makedonija.

Izvro: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter