Izvor:
20.01.2019 u 12:42
0

SNAŽAN ZEMLJOTRES U ČILEU: Rihterova skala zabeležila 6,7 stepeni,dvoje umrlo od infarkta !

Zemljotres jačine 6,7 stepeni pogodio je noćas severnu obalu Čilea, pri čemu su poginule dve osobe od srčanog udara, a 200.000 domaćinstava ostalo bez struje.

Zemljotres se dogodio u 22.32 po lokalnom vremenu, a epicentar potresa nalazio se na 15,6 kilometara jugozapadno od grada Kokimbo na dubini od 53 kilometra.

Agencija navodi da je zemljotres izazvao klizišta u planinskim predelima i naveo nadležne da počnu masovnu evakuaciju stanovništva iz obalskih područja, ali je upozorenje na opasnost od cunamija kasnije opozvano.

Stariji muškarac i žena preminuli su od srčanog udara koji su, prema izveštajima policije i lokalnih medija, uzrokovani reakcijom na zemljotres.

Zemljotres je takođe pogodio veliku električnu centralu, ali je struja vraćena u većem delu regiona tokom noći.

Agencija navodi da je jedan od očevidaca primetio da su, usled zemljotresa, uništene starije zgrade u obalskom gradu La Serena, popularnom turističkom odredištu na obali Tihog okeana, koje se nalazi na oko 400 kilometara severno od prestonice Santjaga.

– Bilo je zaista jako… Turisti su bili veoma nervozni, ali ništa ozbiljnije se nije dogodilo – kazala je Kamila Kastiljo, recepcionarka u hotelu u tom mestu.

Čile se nalazi u "Vatrenom prstenu" Pacifika, i poznat je po smrtonosnim zemljotresima, među kojima je i onaj iz 2010. godine, jačine 8,8 stepeni koji je izazvao cunami koji je naneo veliku štetu obalskim gradovima na jugu zemlje.

Međutim, smrtni slučajevi i ogromne štete su ograničeni zbog striktnih uslova izgradnje kojih se ta zemlja pridržava, napominje agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ANADOLU AGENCY (BHS)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter