Izvor:
21.01.2019 u 12:35
0

REDŽEP TAJIP ERDOGAN: Turska je spremna da preuzme kontrolu nad Manbidžom!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je američkom predsedniku Donaldu Trampu da je Turska spremna da preuzme kontrolu nad severnim sirijskim gradom Manbidžom bez gubljenja vremena.

U saopštenju iz kancelarije turskog predsednika navodi se da su dvojica lidera razgovarala telefonom jutros o gradu Manbidž u Siriji.

Sudbina sirijskog grada, koji je pod kontrolom sirijskih kurdskih boraca koje imaju podršku SAD, a koje Turska smatra teroristima, bila je izvor tenzija izmedu Ankare i Vašingtona.

Turska insistira na povlacenju sirijske kurdske milicije, koja je oslobodila Manbidž od Islamske države 2016. godine.

Erdogan je, takođe, nazvao prošlonedeljni napad na Manbidž u kome su poginula četiri Amerikanca, provokacijom koja ima za cilj da utiče na odluku SAD da se povuče iz Sirije.

U saopštenju je navedeno da su se Tramp i Erdogan složili da njihovi vojni šefovi ubrzaju konsultacije o bezbednoj zoni na severoistoku Sirije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter