Izvor:
21.01.2019 u 13:16
0

PROTESTI SE NASTAVLJAJU: Madrid i Barselona blokirani zbog štrajka taksista!

Stotine taksija od jutros blokira saobraćaj u Madridu i Barseloni, pošto taksisti nastavljaju proteste zahtevajući strože propise za kompanije koje se bave prevozom po pozivu putem mobilnih aplikacija.

Taksisti u španskoj prestonici počeli su u ponedeljak u zoru štrajk na neodređeni vremenski rok.

Njihovi lideri su rekli nakon sastanka sa gradskim zvaničnicima da su razgovori o okončanju spora završeni neuspešno i da će se protest nastaviti.

U Barseloni, taksisti demonstriraju ispred zgrade katalonskog regionalnog parlamenta i gomilaju vozila na kružnom toku u centru grada, što je dovelo da saobraćajnog haosa.

Španski taksisti optužuju rivalske taksi kompanije koje pružaju usluge na poziv putem mobilnih aplikacija za nelojalnu konkurenciju jer za njih, kako kažu, ne važe isti propisi i cene.

Policija je u stanju pripravnosti nakon jer su taksisti na prethodnim protestima napadali vozila kompanija koje posluju na bazi poziva preko internet platformi, kao što je Uber.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter