Izvor:
30.01.2019 u 07:08
0

VULKANSKA ERUPCIJA: Proradio vulkan Merapi u Indoneziji!

Vulkan Merapi na indonežanskom ostrvu Java izbacio je reku lave koja se niz istoimenu planinu sliva u dužini od 1,4 kilometra.

Šef centra za vulkanologiju i ublažavanje geoloških opasnosti Kasbani je rekao da je vukan u "fazi efuzivne erupcije".

Prema njegovim rečima, vulkan je sinoć počeo da izbacuju lavu i da je u pitanju najduži sliv lave od avgusta, kada je poslednji put zabeležena erupcija.

Kasbani navodi da upozorenje nije objavljeno, ali se stanovnicima savetuje da ne prilaze opasnoj zoni od tri kilometra oko kratera.

Vulkan i istoimena planina Merapi visoka je 2.968 metara i nalazi se u blizini drevnog indonežanskog grada Jogjakarta. To je jedan od najaktivnijih od nekoliko desetina vulkana u Indoneziji.

U jednoj od poslednjih većih erupcija 2010. godine poginulo je 347 osoba.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter