Izvor:
30.01.2019 u 13:18
0

KONTE: Biće iskrcano 47 migranata nakon više od nedelju dana provedenih na moru!

Nakon što se šest zemalja ponudilo da ih prihvati, u narednim satima biće iskrcano 47 migranata koji su više od nedelju dana proveli na moru, izjavio je danas italijanski premijer Đuzepe Konte.

Konte je danas kazao da se Luksemburg pridružio Nemačkoj, Francuskoj, Portugalu, Rumuniji i Malti u nastojanju da prihvate neke migrante sa broda nemačkih spasilaca.

Migranti su, podseća agencija, izvučeni 19. januara kod obale Libije, a u blizini sicilijske obale su se nalazili od petka, što je dovelo do velikog nezadovoljstva Ujedinjenih nacija i upućivanja hitnog zahteva Evropskom sudu za ljudska prava.

Populistička vlada Italije nije dozvolila spasilačkim brodovima da pristanu u njene luke kako bi prisilila druge države Evrope da podele zajednički teret migracija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter