Izvor:
10.02.2019 u 09:06
0

NOVI ZELAND: Snažan vetar može da izazove još veće požare i prisili stanovnike na evakuaciju!

Novozelandske vlasti upozorile su danas da snažni vetrovi koji duvaju već nedelju dana mogu da prošire šumske požare i prisile stanovnike na evakuaciju.

Požar koji je izbio u dolini Pidžn obuhvatio je 2.300 hektara šume, ali na sreću za sada niko nije stradao, prenosi Rojters.

Kako se navodi, izgorela je sam jedna kuća, a požar pokušava da ugasi 155 vatrogasaca uz pomoć 23 helikoptera i tri aviona.

Za sada je evakuisano 3.000 stanovnika oblasti poznate po malim farmama.

Prema rečima Eli van Baren iz novozelandskog Crvenog krsta evakuisani građani su umorni i frustrirani.

– Kada morate da napustite svoju kuću i stoku i kada ne znate šta će od toga da ostane, to je neizvesna situacija za svakoga – rekla je ona.

Požar na Novom Zelandu počeo je u noći između ponedeljka i utorka i brzo se proširio, zbog čega su vlasti u sredu proglasile vanredno stanje.

U gašenju požara učestvuju volonteri i profesionalni vatrogasci, policija, civilna odbrana i vojska.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Printscreen/Podgorički vremeplov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter