Izvor:
17.02.2019 u 16:46
0

MALE VEROVATNOĆE ZA ISPUNJAVANJE ZAHTEVA DONALDA TRAMPA : Prihvatanje boraca IS samo ako imaju konzularni pristup!

Nemačka može da prihvati borce Islamske države zarobljene u Siriji samo ako osumnjičeni imaju konzularni pristup, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu.

Time je Berlin umanjio verovatnoću da bi mogao da ispuni zahteve američkog predsednika Donalda Trampa evropskim saveznicima da "prime nazad više od 800" boraca Islamske države zarobljenih u Siriji i izvedu ih pred sud.

– U načelu svi nemački državljani i oni osumnjičeni da su se borili za takozvanu Islamsku države imaju pravo na povratak– rekla je portparolka ministarstva dodavši da je uslov da osumnjičeni imaju pristup konzularnim uslugama.

– U Siriji nemačka vlada ne može da garantuje pravne i konzularne usluge za pritvorene nemačke državljane zbog oružanog konflikta tamo– rekla je ona.

Iz Nemačke je u rat u Siriji i Iraku od 2013. godine otišlo oko 1.050 ljudi, a oko trećina njih se već vratila u Nemačku.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter