Izvor:
28.02.2019 u 10:13
0

JUŽNA KOREJA: Žaljenje što nije postignut sporazum na samitu Trampa i Kima u Hanoju!

Južna Koreja je danas izrazila žaljenje zbog toga što nije postignut sporazum na samitu američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una u Hanoju, ali ocenjuje da su dve strane postigle značajan napredak.

U saopštenju Plave kuće, kabineta južnokorejskog predsednika, konstatuje se da su Tramp i Kim postigli "značajniji napredak nego ikad" i da će želja Trampa da nastavi dijalog pojačati šanse za održavanje novog sastanka, prenosi Rojters.

Drugi samit američkog predsednika i severnokorejskog lidera iznenada je danas prekinut bez postignutog sporazuma, a Donald Tramp je objasnio da se to dogodilo nakon što je Severna Koreja tražila potpuno ukidanje sankcija u zamenu za zatvaranje nuklearnog postrojenja Jongbjon.

Bela kuća je istovremeno saopštila da sporazum nije postignut i dodala da će se sastanci nastaviti u budućnosti.

Izvor: Tanjug
Foto: Južna Koreja/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter