Izvor:
28.02.2019 u 10:51
0

IZRAEL: Državni tužilac Mandelbit danas donesi odluku o podizanju optužnice protiv premijera Netanjahua!

Izraelski državni tužilac Avičaj Mandelbit danas bi trebalo da donese dugo očekivanu odluku o podizanju optužnicu protiv premijera Izraela Bendžamina Netanjahua optuženog za korupciju, što ozbiljno može da uzdrma israelsku predsedničku kampanju i da time prouzrokuje kraj njegove političke karijere.

Tužiočeva odluka dolazi posle više od dve godine istrage, a ako dođe do podizanja optužnice to će biti prvi put u istoriji Izraela da se premijer tereti za izvršenje krivičnog dela, prenosi AP.

Policija je navela da veruje da postoji dovoljno dokaza za optužnicu protiv Netanjahua i njegove žene Sare za mito, prevaru i proneveru u tri različita slučaja.

Najozbiljnije optužbe odnose se na povezanost sa većinskim akcionarom izraelskog telekomunikacionog giganta, Šaulom Elovičem.

Premijer je prema nalazima istrage promovisao propise koji su doneli kompaniji milione dolara u zamenu za povoljno izveštavanje o njegovoj porodici na novinskom sajtu Vala (Walla) koji pripada Bezeku.

Istovremeno Netanjahuu se na dušu stavlja i primanje poklona od prijatelja milijardera.

Premijer odbacuje optužbe i naziva ceo slučaj medijskim "lovom na veštice" čiji je jedini cilj njegovo smenjivanje.

Izbori u Izraelu, koji su zakazani za 9. april, će po svemu sudeći postati referendum o tome da li će Netjanahu koji od 2009. godine obavlja dužnost premijera ostati na istom položaju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter