Izvor:
28.02.2019 u 11:46
0

PAKISTAN: Indija predala podatke o vazdužnim napadima na pakistanski deo Kašmira!

Ministar spoljnih poslova Pakistana izjavio je da je Indija danas predala podatke o vazdužnim napadima na pakistanski deo Kašmira, što je znak da su tenzije između dva nuklearna rivala smanjene.

Portparol ministra Nuhaned Fajsal je rekao da će pakistanska strana ispitati podatke koji su im dostavljeni diplomatskim putem, a o informacijama u dokumentima se nije detaljnije izjasnio, prenele su agencije.

Do ovakvog poteza Indije je došlo pošto je premijer Pakistana Imran Kan predložio pregovore indijskoj strani.

Pakistan je juče saopštio da je oborio dva indijska vojna aviona, samo dan nakon što su indijski borbeni avioni pokrenuli vazdužne napade na pakistanski deo Kašmira, u znak odmazde za samoubilački napad na indijske trupe u Kašmiru od 14. februara, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

U pakistanskom delu Kašmira zatvorene su škole i obrazovne institucije. Železnički saobraćaj koji povezuje Lahore na istoku Pakistana i Indiju je obustavljen iz bezbednosnih razloga.

Pakistanski vazdušni prostor zatvoren je već drugi dana, što je izazvalo pometnju u avio-saobraćaju.

Na smirivanje napetosti prethodno su pozvale i Sjedinjene Države, Kina i Rusija.

Izvor: Tanjug
Foto: Pakistan/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter