Izvor:
28.02.2019 u 18:22
0

Senegalski predsednik Maki Sal ponovo izabran u prvom krugu sa 58,27 odsto glasova!

Senegalski predsednik Maki Sal ubedljivo je sa 58,27 odsto glasova osvojio još jedan mandat na predsedničkim izborima prošle nedelje, a sva četiri opoziciona kandidata izjavila su da ne priznaju izborni rezultat, ali i da se neće žaliti na njega.

Preko 66 odsto od 6,7 miliona registrovanih birača glasalo je na ovim izborima.

Drugoplasirani Idrisa Sek, koji je osvojio 21 odsto glasova i Usmane Sonko, koji je na trećem mestu sa 16 odsto glasova u zajedničkoj izjavi su jednoglasno poručili.

Mi snažno i iz sveg srca odbijamo da priznamo ovaj rezultat koji je zanemario volju naroda, ali se nećemo žaliti Ustavnom sudu – ne precizirajući koji su im naredni potezi.

Njihove pristalice okupile su se ispred sedišta Sekove koalicije u glavnom gradu Dakaru uzvikujući: "drugi krug".

Desetak okupljenih demonstranata u glavnom univerzitetskom kampusu, bacalo je kamenje na policiju koja im je odgovorila sa suzavcem.

Kandidati koji su izgubili imaju 72 sata da predaju žalbe.

Podsetimo, Senegal se već dugo smatra najstabilnijom demokratijom u zapadnoj Africi sa mirnim prelazima vlasti u državi, od kada je stekla nezavisnost 1960. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter