Izvor:
01.03.2019 u 08:01
0

MONKADA: O sudbini Gvaida će odlučiti Vrhovni sud kada se vrati u zemlju!

Ambasador Venecuele u UN Samuel Monkada izjavio je da će o sudbini vođe venecualanske opozicije Huanu Gvaidu odlučiti Vrhovni sud, kada Gvaido odluči da se vrati u zemlju.

Venecuela ima institucije, imamo Vrhovni sud i na Vrhovnom sudu je da odluči po tom pitanju – kazao je Monkada, prenosi TAS S.

Agencija navodi da je američki specijalni izaslanik za Venecuelu Eliot Ejbrams istovremeno obećao podršku Gvaidu i zapretio vladi u Karakasu da će se suočiti sa međunarodnim odgovorom u koliko vođa opozicije buide uhapšen po povratku u zemlju.

Podseća se da je venecuelanski Vrhovni sud ranije zabranio Gvaidu napuštanje zemlje, ali je on bez obzira na to 22. februara otputovao u u kolumbijski grad Kukutu na granici sa Venecuelom kako bi nadgledao isporuku humanitarne pomoći.

Rojters je preneo da je Gvaido juče iz Brazila poručio da će se do ponedeljka vratiti u Venecuelu uprkos pretnjama koje su upućene njemu i njegovoj porodici, kao i da će danas otputovati u Paragvaj.

Gvaido je, obraćajući se novinarima nakon susreta sa brazilskim predsednikom Žairom Bolsonarom, rekao da bez diskusije o izborima neće biti razgovora sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom.

S druge strane, Bolsonaro je rekao da je Gvaido oličenje nade za povratak "slobodne, demokratske i prosperitetne Venecuele."

Predsednik Paragvaja Mario Abdo je na Tviteru potvrdio da će Gvaido boraviti u poseti Paragvaju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter