UBISTVO IZ ČASTI: 16- godišnja devojčica kažnjena na najgori mogući način

 

Nekoliko seoskih starešina u Pakistanu je uhapšeno zbog naručivanja brutalnog ubistva 16-godišnje devojčice koja je pomogla jednom paru da pobegne. Nesrećna devojka je vezana i spaljena u vozilu koje je korišteno za bekstvo.

Ubistvo se dogodilo prošle nedelje u gradu Donga Gali, 50 km severno od glavnog grada Islamabada, izveštava Rojters.

Takozvano ''ubistvo iz časti'' je naredio starešina kao kaznu za devojku koja je pomogla paru iz obližnjeg sela Makol. Par je prekršio moralne norme jer je pobegao zajedno, prema sudu starešina. Kada su saznali da je devojka pomogla njima u toj akciji osudili su je na smrtnu kaznu jer su smatrali da je prouzrokovala nepopravljive štete po ugled sela.

 

 

-Starešine su devojku odveli u jedno napušteno mesto izvan sela, vezali su je za sedište kola, koja je par koristio za bekstvo, a onda su benzinom posuli kola i zapalili ih zajedno sa devojkom. Nikada u životu nisam video takav varvarski zločin- izjavio je šef lokalne policije, Said Vazir.

 

 

Rojters je objavio da je za sada uhapšeno 15 osoba povezano sa ovim slučajem, među kojima i majka i brat žrtve, koji su se saglasili sa starešinama da devojka mora biti kažnjena i učestvovali su u njenom izvršenju.

Ubistva iz časti su arhaična tradicija u Pakistanu i svake godine odnesu po nekoliko života. Mali broj počinioca ovih zločina bude osuđen jer sudije obično odbace optužbe.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/businessinsider, CitizenGo,cric_girl
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live