Izvor:
17.03.2019 u 15:49
0

KREMLJ:Nismo dobili predlog od SAD o pregovorima o oružju

Kremlj još nije dobio od Vašingtona nikakve konkretne predloge za pregovore o pitanjima strateške stabilnosti i razoružanja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je to rekao da nakon što je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton nagovestio mogućnost da se takvi pregovori održe sa Rusijom i Kinom.

– Do sada nismo dobili nikakve smislene predloge (od SAD) – rekao je Peskov.

Kako navodi ruska agencija, Bolton je u nedelju rekao da smatra da bi bilo razumno uključiti Kinu u pregovore o tim pitanjima sa Rusijom.

Kako je objasnio, Kina gradi svoj nuklearni kapacitet što je "jedan od razloga zbog kojeg gledamo ka jačanju našeg nacionalnog sistema raketne odbrane".

– I to je jedan od razloga zašto ima smisla, ako ćemo ponovo da imamo pregovore o kontroli naoružanja, na primer, sa Rusima, da uključimo i Kinu u te pregovore – rekao je Bolton.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter