Izvor:
21.03.2019 u 13:52
0

MEJOVA PORUČILA: „Bitno je da prihvatimo i sprovedemo odluku britanskog naroda o Bregzitu!“

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej kaže da lično žali zbog potrebe za odlaganjem Bregzita te poručuje da će to vreme predviđeno za odlaganje dati priliku britanskom parlamentu da konačno sprovede volju građana o izlasku iz EU.

– Bitno je da prihvatimo i sprovedemo odluku britanskog naroda o Bregzitu. Prošlo je tri godine od referenduma i vreme je da Parlament donese odluku. Kratkoročno odlaganje daće priliku Paralmentu da odluči o napuštanju EU i tako ispuni rezultate referenduma– izjavila je Mej.

Ona je dolazeći na samit EU lidera koji se održava u Briselu izrazila nadu da će se Bregzit sprovesti u jednom uređenom postupku, odnosno uz prihvatanje Sporazuma o povlačenju.

Britanska premijerka je dodala da njena zemlja nastavlja da učestvuje u razgovorima EU 28 o zajedničkim izazovima kada su u pitanju bezbednost i napredak i da će se to partnerstvo nastaviti i po izlazku Ujedinjenog Kraljevstva .

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter