Izvor:
21.03.2019 u 18:20
0

UHAPŠEN BIVŠI PREDSEDNIK BRAZILA: Temer priveden u Sao Paulu!

Bivši predsednik Brazila Mišel Temer priveden je tokom istrage protiv korupcije.

Priveden je u Sao Paulu – navelo je tužilaštvo i dodalo da je osumnjičen bio na čelu "kriminalne organizacije" koja je pregovarala o podmićivanju u vezi sa ugovorom o izgradnji nuklearne elektrane Angra 3.

Temer, koji je napustio vlast krajem 2018. godine posle dve i po godine predsedničkog mandata, trebalo bi uskoro da bude prebačen u Rio de Žaneiro.

Osumnjičen je za nekoliko korupcionaških afera.

On je nasledio predsednicu Dilmu Rusef koja je opozvana krajem avgusta 2016. zbog malverzacija i nameštanja javnih računa i državnog budžeta.

Temer je 1. januara predao vlast novom predsedniku Žairu Bolsonaru, posle rekordne nepopularnosti zbog raznih skandala vezanih za korupciju.

On je, između ostalog, optužen da je primio oko 150.000 dolara mita od kompanije za proizvodnju mesa JSB koja je umešana u skandal o korupciji koja je pogodila Brazil.

Više desetina direktora i političara uhapšeno je ili ispitano zbog navodnog naplaćivanja ugovora s državnom naftnom kompanijom Petrobras po većim cenama i korišćenja dela novca za mito i izborne kampanje.

Izvor: Kurir
Foto: Mišel Temer/ Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter