ŠOK ZA SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE: Kalifornija krenula u kampanju za OTCEPLJENJE!

 

Američki pokret „Yes California!“ želi da inicira referendum o otcijepljenju te države od SAD, izjavio je lider te organizacije Luis Marineli na konferenciji za štampu posvećenoj zaključcima konferencije "Dijalog nacija. Pravo naroda na samoopredeljenje i stvaranje multipolarnog svijeta“. 

- Kampanju smo prvobitno počeli sa tvrdnjom da možemo postojati i bez spoljne politike SAD, možemo živjeti kao nezavisna država, možemo smanjiti rashode za odbranu i poboljšati kvalitet života Kalifornije umjesto da učestvujemo u agresivnoj spoljnoj politici SAD. Komuniciramo sa stanovnicima Kalifornije, informišemo ih o svemu i oni veoma dobro reaguju na to - izjavio je Marineli na konferenciji za novinare koju je organizovala MIA "Rusija sevodnja".

Prema Marineliju, za organizovanje referenduma o otcijepljenju od SAD potrebno je prikupiti određeni broj potpisa:

- Naravno, ovaj proces neće biti jednostavan i zahtijevaće određene troškove. Ali, podnijećemo ovu inicijativu da pokažemo da svaki žitelj Kalifornije može potpisati peticiju za sprovođenje referenduma. Ako prikupimo dovoljan broj potpisa, vlasti Kalifornije će morati da sprovedu referendum.

Marineli je ubjeđen da će, u slučaju Trampovog izbora za predsjednika SAD, stanovništvo Kalifornije još više težiti nezavisnosti.

- Tramp se sprema da pravi zidove, a Kalifornija ne želi zidove, već mostove. Ako Tramp bude izabran, stanovnici Kalifornije će tim prije težiti nezavisnosti. Čuo sam da na naše tribine dolaze ljudi koji su veoma skeptični i nisu sigurni da li da nas podrže ili ne. Ali, svi kažu da ćemo imati ozbiljnu podršku ako Tramp bude izabran. U našem slučaju, to će biti veliki plus jer će svi stanovnici Kalifornije moći da razumiju suštinu onoga što mi tražimo i da se priroda i karakter svih stanovnika Kalifornije razlikuju od prirode ostalih Amerikanaca. Ne želimo da budemo dio države na čijem čelu će biti Tramp - rekao je on. 

Sputnjik
Foto: Press.ba

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live