Izvor:
23.03.2019 u 13:27
0

19. UZASTOPNI PROTEST: „Žuti prsluci“ se i dalje bore protiv vlade Makrona!

Francuski "Žuti prsluci" počeli su danas svoj 19. uzastopni vikend protesta protiv vlade predsednika Emanuela Makrona, dok su vojne jedinice raspoređene da pomognu policiji u slučaju nereda.

Demonstrantima je zabranjeno okupljanje na Jelisejskim poljima, jer su prošlog vikenda razbijene i opljačkane prodavnice, te je vlada pokrenula operaciju "Stražar" (Sentinelle).

Okupljanja su zabranjena na Jelisejskim poljima, u okolnim ulicama u dužini od 100 metara, kao i oko Trijumfalne kapije i u području koje okružuje Jelisejsku palatu i Nacionalnu skupštinu, precizirala je policija.

Demonstranti su danas počeli protest u glavnom gradu na novoj ruti koja ih vodi od Denfer Rošoa na jugu Pariza sa ciljem da se završi blizu crkve Sakre ker u severnom Parizu.

Protesti su ime dobili po prslucima koji omogućavaju veću vidljivost i koje francuski vozači moraju držati u svojim automobilima, a nose ih demonstranti.

Demonstracije su počele u novembru, nakon što su porasle cene goriva. Pokret se pretvorio u šire protivljenje Makronovoj vladi, uprkos tome što je ukinula porez na gorivo, i to često su eskalirali nasilnim sukobima i pljačkama.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter