Izvor:
28.09.2016 u 00:24
0

STRAVIČNA EKSPLOZIJA U RUDNIKU: Više od 18 RUDARA poginulo, dvoje se vode kao nestali!

Više od 18 rudara je poginulo a dvojica se vode kao nestali u današnjoj eksploziji u kineskom rudniku uglja, javili su kineski državni mediji.

Rano jutros, u rudniku uglja u autonomnoj oblasti Ningkia Hui, došlo je do eksplozije gasa u rudniku uglja, koji je u vlasništvu Linli rudarske kompanije, javila je zvanicna novinska agencija Sinhua.

U izveštaju se navodi da je jedan rudar preminuo nakon što mu je ukazana pomoć, a iz ruševina je izvučeno 17 beživotnih tela, dok se još dvojica vode kao nestali, prenosi AFP.

U vreme eksplozije, u smeni u jami je bilo 20 rudara. Za njihovo spasavanje nakon incidenta angažovano je više od 200 spasilaca.

Kina je najveći svetski proizvođač uglja a rudarske nesreće u ovoj zemlji su vrlo česte.

Kineski zvaničnici tvrde da je broj poginulih rudara smanjen u protekloj deceniji i da trenutno iznosi manje od 1.000 smrtnih slučajeva godišnje. Organizacije za ljudska prava tvrde da je broj ipak veći i da se radi o netačnom izveštavanju.

Kako navodi AFP, mnoge nesreće u rudnicima uzrokuju korumpirani nedzornici koji štede na bezbednosti radnika, industrijski standardi se ne poštuju iako su smrtonosne nesreće u jamama česte.

Izvor:Tanjug
Foto:Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter