Izvor:
25.03.2019 u 12:22
0

PARIZ: Predsednik Kine Si Ðinping u poseti Francuskoj!

Predsednik Kine Si Ðinping nalazi se u državnoj poseti Francuskoj gde će, kako se očekuje, potpisati seriju bilateralnih i ekonomskih sporazuma iz energetike, prehrambene industrije, transporta i drugih sektora.

Predsednik Francuske Emanuel Makron zvanično će dočekati Sija kod Trijumfalne kapije, pre susreta i državne večere u Jelisejskoj predsedničkoj palati, preneo je AP.

Kineski lider, koji je prethodno posetio Italiju i Monako, doputovao je u Francusku sinoć i imao je privatnu večeru sa Makronom u gradiću Bolije na moru na francuskoj rivijeri.

Si će se u Parizu sutra sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom.

Evropa želi da poveća razmenu sa Kinom, ali pod evropskim uslovima, naročito u vreme trgovinskih tenzija izmedu SAD i Kine, navodi AP.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter