Izvor:
26.03.2019 u 07:57
0

SAD: Odobrena milijarda dolara za 5,5 m visoku ogradu na granici!

Vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Patrik Šenahan ovlastio je Vojne inženjerske jedinice da počnu s planiranjem i izgradnjom oko 92 kilometara duge ograde visoke 5,5 metara u Jumi, u saveznoj državi Arizona, i u El Pasu, u Teksasu, duž američke granice sa Meksikom, prenosi AP.

Navodi se da je Pentagon objavio da će preusmeriti do milijardu dolara kako bi pružio podršku Ministarstvu za unutrašnju bezbednost i Federalnoj agenciji za carine i zaštitu granica.

Novac će, osim za "zid" koji je zahtevao predsednik SAD Donald Tramp, biti iskorišćen i za postavljanje rasvete i gradnju puteva na tom području.

Navodi se da je Šenahan poručio da će se Vojne inženjerske jedinice usredsrediti na blokiranje "koridora za krijumčarenje droge".

Novdi se da je pogranični sektor El Pasa iznenada postao drugi najfrekventniji koridor za ilegalne ulaske u SAD iza doline reke Rio Grande u Teksasu, najviše zbog porodica iz Centralne Amerike koje traže azil. U sektoru Jume takođe je povećan broj ilegalnih prelazaka granice.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter