Izvor:
12.04.2019 u 13:40
0

DONALD TRAMP: SAD žele da zadrže ekonomske sankcije kako bi izvršile pritisak na Severnu Koreju!

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da SAD žele da zadrže ekonomske sankcije kako bi izvršile pritisak na Severnu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja, ali ne isključuje treći samit sa Kim Džong-unom ili preduzimanje koraka za ublažavanje nedostatka hrane i drugih proizvoda u toj zemlji.

Želimo da sankcije ostanu na snazi – izjavio je Tramp juče u Beloj kući tokom sastanka sa predsednikom Južne Koreje Munom Džae-inom.

Mislim da su sada sankcije na nivou koji je fer – dodao je on.

Mun je, sa svoje strane, pozvao na ublažavanje sankcija, uključujući one koje sprečavaju zajedničke ekonomske projekte između Severne i Južne Koreje.

Tramp je rekao da će se u pravom trenutku složiti sa ublažavanjem tih sankcija, ali je dodao: "Ovo nije pravi trenutak."

On je rekao da je otvoren za diskusiju o manjim koracima, kao što je pomoć u ublažavanju humanitarnih problema u Severnoj Koreji, ali da SAD generalno žele da sankcije ostanu.

Mun je rekao da je važno održati "momenat dijaloga" i izraziti pozitivan stav međunarodnoj zajednici da će biti održan "treći samit SAD-Severna Koreja".

– Želim da izrazim svoje visoko poštovanje prema tome kako ste nastavili da izražavate svoje poverenje predsedavajućem Kimu – rekao je Mun.

– I takođe, pobrinuli ste se da Severna Koreja ne odstupa od staze dijaloga – istako je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen/realDonaldTrump

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter