Izvor:
12.04.2019 u 17:33
0

FILIPO GRANDI: „Ovo je pitanje života ili smrti“!

Šef agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice Filipo Grandi rekao je danas da postoji sve veći rizik za živote oko 1.500 izbeglica, koji su zbog libijskog sukoba trenutno primorani da borave u migrantskim centrima.

Ti ljudi su ugroženi i nalaze se u veoma ranjivijoj situaciji – rekao je Grandi, i dodao da oni što pre moraju da budu odvedeni na bezbednije mesto.

Jednostavno, "ovo je pitanje života ili smrti", zaključio je Grandi.

Naftom bogatom severnoafričkom državom sada vladaju dve paralelne administracije – za zapadu vlada u Tripoliju koju priznaju UN, a na istoku Kalif Haftar i njegove pristalice.

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije, u borbama snaga lojalnih Haftaru i libijske vojske kojom rukovodi vlada u Tripoliju, tokom proteklih dana u prestonici Libije i njenoj okolini poginulo je 47 ljudi, a 181 je ranjeno.

Izvror: Tanjug
Foto: Twitter/ Watchtower

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter