Izvor:
16.04.2019 u 06:23
0

MAKRON: Obnovićemo Notr Dam!

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je sinoć da će katedrala Notr Dam koja je velikim delom uništena u požaru, biti obnovljena.

Notr Dam je naša istorija, naša književnost, deo naše psihe, mesto svih naših velikih događaja, naših epidemija, ratova, oslobođenja, epicentar naših života – rekao je Makron novinarima ispred katedrale koja je gorela.

On je rekao da zna da Francuzi osećaju veliku tugu zbog toga, ali je dodao da želi da govori i o nadi najavivši kampanju za njenu obnovu. Najavio je i da će pozvati "najveće svetske talente" da pomognu u rekonstrukciji ove građevine.

Budimo ponosni zato što smo igradili ovu katedralu pre 800 godina i vekovima je ulepšavali. Noćas ću samo da kažem: obnovićemo je zajedno – poručio je francuski predsednik.

On je pohvalio napore vatrogasaca koji se bore da ugase požar. Sačuvana je fasada i struktura katedrale.

Najgore je izbegnuto, mada bitka još nije potpuno dobijena – rekao je Makron.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter