Izvor:
24.04.2019 u 10:38
0

ZVANIČNO SAOPŠTENJE: Bivši predsednik Interpola Meng Hongvej uhapšen zbog sumnje da je primao mito!

Kina je zvanično saopštila da je bivši predsednik Interpola Meng Hongvej uhapšen zbog sumnje da je primao mito čime je prekršio kineski zakon.

Kako prenosi AP, Kancelarija kineskog javnog tužilaštva je danas objavila optužnicu protiv Menga.

Agencija podseća da je Meng izabran za predsednika ove međunarodne policijske organizacije 2016. godine, ali da mu je nakon hapšenja u oktobru prošle godine prekinut mandat.

Tada je bio i zamenik ministra Kine za javnu bezbednost.

Disciplinski komitet Komunističke partije je saopštio da je istraga došla do saznanja da je Meng više puta prekršio zakon zbog čega je izbačen iz partije.

U saopštenju partije Meng je optužen da je iskoristio položaj kako bi zadovoljio "ekstravagantni životni stil svoje porodice".

Izvor: Tanjug
Foto. Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter