Izvor:
24.04.2019 u 14:30
0

FRANCUSKA: Želi da ubrza rekonstrukciju Notr Dama novim zakon!

Francuska vlada predstavila je zakon kojim želi da ubrza rekonstrukciju katedrale Notr Dam i obezbedi transparentnost u trošenju ogromnih donacija za obnovu.

Nacrt zakona koji je danas objavljen omogućiće vladi da donese hitne odluke u vezi s obnovom Notr Dama i da preskoči neke obične procedure obnove.

Francuska ima veoma stroge, dugačke procese kada je u pitanju renoviranje istorijskih spomenika.

Predlog zakona, takođe, daje pravni okvir za nacionalnu kampanju finansiranja koja će pomoći u finansiranju obnove i koja treba da osigura transparentnost o tome kako će se novac koristiti.

Zakon će stići u parlament u narednim sedmicama.

Francuski predsednik Emanuel Makron postavio je cilj da katedrala bude obnovljena za samo pet godina, što neki stručnjaci smatraju da je jednostavno nemoguće.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter