Izvor:
26.04.2019 u 10:31
0

ISTANBUL: Tužioci zatražili pritvor za 210 vojnih lica!

Tužioci u Istanbulu zatražili su pritvor za 210 vojnih lica zbog sumnje da su povezani s mrežom koju Ankara optužuje za orkestriranje neuspelog vojnog udara 2016. godine, saopštila je danas kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni pripadnici vazdušnih, pomorskih i kopnenih snaga, kao i žandarmerije i obalske straže, među kojima je pet pukovnka, sedam potpukovnika, 14 majora i 33 kapetana.

Oni su osumnjičeni da su pristalice sveštenika Fetulaha Gulena, koga turske vlasti optužuju da je pre tri godine organizovao neuspeli puč.

Gulen, koji živi u egzilu u SAD, odbacuje optužbe da je imao bilo kakvu ulogu u organizovanju vojnog udara.

Više od 77.000 ljudi je zatvoreno i čeka suđenje zbog učešća u državnom udaru.

Vlasti su suspendovale ili otpustile 150.000 državnih službenika i vojnog osoblja iz istih razloga.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter