Izvor:
04.10.2016 u 18:35
0

ČUVENI SAJT NAJAVLJUJE NOVA POVERLJIVA DOKUMENTA: Vikiliks uznemirio Ameriku

Vikiliks (WikiLeaks) će obelodaniti dokumenta o američkim predsedničkim izborima pre 8. novembra, poručio je putem video linka osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž povodom desetogodišnjice obeležavanja postojanja tog kontoverznog internet sajta. Vikiliks se nada da će objavljivati jednom sedmično poverljiva dokumenta u narednih 10 nedelja.

Asanž je takođe obećao da će biti obelodanjeno putem interneta čak oko milion dokumenata koji se tiču poslednje tri američke vlade i to do kraja ove godine. Osnivač Vikiksa je takođe izrazio nadu da će njegov sajt proširit mrežu medija sa kojima ima uspešnu saradnju, a kojih je trenutno stotinak.

Asanž je demontovao da će objavljivanje poverljivih dokumenata biti usmereno protiv predsedničkog kandidata iz redova demokrata Hilari Klinton.

On je istakao i da veruje da će objavljivanje novih dokumenata biti korisno za javnost:

– Postoji značajan broj zanimljivih otkrića koja će uslediti. Verujemo da radimo dobar posao na polju informisanja javnosti i da će to pomoći ljudima da bolje razumeju svet koji ih okružuje, uključujući i one koji ih vode.

Russia Today
Foto: Twitter / WikiLeaks

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter