Izvor:
05.10.2016 u 00:24
0

EVROPSKI PARLAMENT IZGLASAO NOVA PRAVILA: Uveli novine u uredbama o MUČENJU!

Evropski parlament izglasao je danas na plenarnoj sjednici u Strazburu nova pravila o sprečavanju trgovine proizvodima i uslugama koji mogu da posluže za mučenje ili izvršenje smrtne kazne.

Evropski parlament u pregovorima o dopuni uredbe iz 2005. godine uspeo da izbori da se u tekst uvrsti zabrana stavljanja na tržište i zabrana prevoza opreme koja se koristi za okrutno, nečovečno i ponižavajuće postupanje prema osobama u trećim zemljama, prenosi Hina.

– Zabrana smrtne kazne i mučenja ključni su ciljevi evropske i spoljne politike i zato je važno da evropske firme ne doprinose takvoj praksi. Sada smo ojačali zakonodavstvo i učinili ga fleksibilnijim da EU može brzo da reaguje na bilo kakve promene i razvoj novih tehnologija – izjavila je holandska poslanica Evropskog parlamenta Marietje Shake, koja je bila zadužena za izveštanje po tom pitanju.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter