Izvor:
15.05.2019 u 14:11
0

BRITANSKI KONZERVATIVCI OPLELI PO TEREZI MEJ: Njen dogovor za Bregzit je mrtav, kao i njen mandat!

Funkcioneri Konzervativne partije britanske premijerke Tereze Mej neće glasati za njen dogovor o izlasku Britanije iz Evropske unije, kada on bude predložen u parlamentu idućeg meseca.

Kako navodi Rojters, Mej će nakon 3. juna predstaviti Predlog zakona o izlasku (iz EU), koji će propisati izlazne uslove.

U istom periodu, američki predsednik Donald Tramp doći će u zvaničnu posetu Britaniji na poziv britanske kraljice Elizabete, navodi Rojters.

Konzervativci koji podržavaju Bregzit kažu da je dogovor premijerke o izlasku iz EU "mrtav" kao i njen premijerski mandat.

– Razgovarao sam s pojedinim kolegama, neki od njih su prošli put glasali za dogovor, ali oni smatraju da je (dogovor) mrtav i glasaće protiv njega ovaj put. Znam da ne bi glasali za to. Apsurdno je ponovo ga predlagati. To je ista stvar iznova, iznova, iznova – rekao je konzervativni poslanik i istaknuti pristalica Bregzita Piter Bone.

Kako navodi Rojters, poraz dogovora u junu verovatno će značiti konačan kraj premijerskog mandata za Terezu Mej.

Pristalice Bregzita strahuju da bi njen dogovor zadržao Britaniju u "orbiti" EU nekoliko godina, a Severnu Irsku "gurnuo" prema evropskom bloku.

Dogovor britanske premijerke već je tri puta doživeo poraz pred britanskim parlamentom.

Britanija je prvobitno trebalo da izađe iz EU 29. marta, ali zbog odbijanja dogovora koji je premijerka predložila odložen je, za sada, do 31. oktobra.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter