Izvor:
06.10.2016 u 00:26
0

ŠOK U NEMAČKOJ: Za masovna silovanja u Kelnu, kriva je POLICIJA?!

Počinioci masovnih seksualnih zlostavljanja i pljački prolaznica u novogodišnjoj noći na glavnoj železničkoj stanici u nemačkom gradu Kelnu nisu delovali prema prethodnom dogovoru, a za eskalaciju je kriva policija koja nije pravovremeno reagovala.

Hina prenosi današnje navode nemačkih medija da to proizlazi iz stručnog veštačenja načinjenog po nalogu parlamenta savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.

– Velika većina počinilaca u Keln nije došla sa namerom da počine krivična dela. Do eskalacije je došlo nakon što je masa primetila da policija ne reaguje na pljačke i seksualna napastvovanja žena – stoji u veštačenju uglednog kriminalističkog veštaka Rudolfa Ega, koje je naručio pokrajinski parlament u Diseldorfu.

Navodi se da je Eg u svom veštačenju, čije delove prenose nemački mediji, govori o teoriji „razbijenog prozora“, koja označava stanje u kojem se počinioci lakše odlučuju na neko krivično delo ako znaju da neće biti otkriveni niti procesuirani.

– Upravo se to dogodilo u Kelnu tokom novogodišnje noći. Tek kada su počinitelji uvideli da policija ne reaguje došlo je do eskalacije i masovnog zlostavljanja žena – stoji u stručnoj proceni.

Kancelarija državnog tužilaštva u Kelnu je primila oko 1.200 prijava zbog kaznenih dela počinjenih u novogodišnjoj noći, od čega preko 500 otpada na seksualne delikte.

Hina navodi da je do sada svega nekoliko počinilaca osuđeno zbog događaja u novogodišnjoj noći. Počinioci su skoro isključivo migranti sa područja severne Afrike, a među njima je bilo i mnogo onih koji su tokom 2015. kao izbeglice stigli u Nemačku.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter