Izvor:
18.05.2019 u 10:10
0

PENTAGON: SAD odobrio Južnoj Koreji kupovinu raketa za protivvazdušnu odbranu u vrednosti od 314 miliona dolara!

Američki Stejt department odobrio je Južnoj Koreji kupovinu raketa za protivvazdušnu odbranu u vrednosti od 314 miliona dolara, saopštio je juče Pentagon.

Južna Koreja, ključni američki saveznik u Aziji, zatražila je odobrenje da kupi 94 rakete SM-2 koje brodovi koriste protiv pretnji, kao i 12 sistema za navođenje i tehničku podršku u ukupnoj vrednosti od 313,9 miliona dolara, navodi se na sajtu američke Agencije za bezbednosnu saradnju.

Ta agencija, koja pripada Ministarstvu odbrane, uputila je u četvrtak potvrdu kojom obaveštava Kongres o mogućoj prodaji.

Moguća prodaja obaviće se pošto je Severna Koreja nedavno kritikovala južnokorejske kupovine naoružanja od SAD, uključujući prvi nevidljivi avion F-35.

Nakon što su razgovori o denuklearizaciji zastali posle neuspešnog samita Severne Koreje i SAD u Hanoju u februaru, Pjongjang je ovog meseca sproveo više testova naoružanja, što je ižazvalo nove tenzije na Korejskom poluostrvu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter