Izvor:
18.05.2019 u 11:41
0

PANIKA U TEHERANU: Iran na ivici rata sa SAD!

Stanovnici Teherana su u strahu zbog mogućih sukoba sa SAD zbog međusobnih tenzija.

SAD su poslale novo naoružanje i vosjku u Iran, nakon što je Iran delimično suspendovao Nuklearni sporazum zbog koga je izolovan u ekonomskog i diplomatskom pogledu sa ostalim zemljama koje su članice ovog sporazuma.

Sankcije koje je Amerika uvela su dodatno izazvale ekonomsku nestabilnost u zemlji pa sui građani u potpunosti nezadovoljni trenutnim životom.

Iranski vrhovni vođa Ali Kamenei uveravao je stanovnike da SAD ne želi rat, ali bez velikog odjeka kod građana.

Iranci veruju da im je najveći neprijatelj SAD sa kopnenim saveznicima Ujedinjenim Arapskim Emiratom i Saudijskom Arabijom i da je konačni obračun sada najbliži.

Stane kompanije i investitori su u krdu napuštali zemlju, iranski rijal je skočii cne sunaglo porasle.

– Ne plašim se rata, već sam jedan preživeo sa Irakom – izjavio je kurir Majid Hakiki. Verujem da Amerika nije željna rata sa nama,već pokušava da nas zaplaši – dodao je.

Prošle nedelje, američki predsednik Donald Tramp je nekoliko puta kontaktirao Teheran, tražeći od vlade da ga pozove. Čak je kontaktirao i Švajcarsku vldu i ostavio svoj kontakt da bi se mogli čuti – navodi diplo,atski izbor za CNN.

Dijalog između dviju zemalja je anatema za iranske tvrdolinijaše, uključujući Кamenei. "Pregovori su poput otrova dokle god SAD ostane pri svome. I sa trenutnom američkom vladom je dodatno otrovna", rekao je Ajatolah u govoru u utorak.

Happytv.rs
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter