MATEO SALVINI NA SKUPU U MILANU: "Ovo je istorijski trenutak dovoljno važan da oslobodi kontinent od ilegalne okupacije Brisela!"

 

  Evropske nacionalističke i ultradesničarske stranke održale su u subotu skup u Milanu na kojem je italijanski vicepremijer Mateo Salvini pozvao pristalice na borbu protiv "okupacije Brisela" i preoblikovanje Evrope.

- Ovo je istorijski trenutak dovoljno važan da oslobodi kontinent od višegodišnje ilegalne okupacije Brisela - rekao je Salvini pred više hiljada pristalica. 

On je optužio aktuelne evropske lidere da su "izdali Evropu jer su stvorili Evropu finansija i nekontrolisane imigracije".

U Milanu je bilo i protivnika ovog skupa koji su uzvikivali "fašisti napustite Milano". Salvini im je na to odgovorio: "Ovde nema ekstremista, rasista ili fašista. Ekstremisti su oni koji su vladali Evropom poslednjih 20 godina".

Salvini koji predvodi italijansku Ligu, uveren je da će novoformirana alijansa osvojiti rekordan broj mandata na izborima za Evropski parlament od 23. do 26. maja.

Međutim, skup ispred katedrale u Milanu protekao je u odsustvu Hajnca Kristijana Štrahea, Salvinijevog bliskog saradnika i lidera Slobodarske stranke Austrije koji je danas podneo ostavku na mesto vicepremijera austrijske vlade zbog skandala.

Na skupu je učestvovalo čelnici 11 evropskih nacionalističkih stranaka među kojima su liderka francuskog Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen, Jerg Mojten iz Alternative za Nemačku, kao i Gert Vilders, lider holandskih nacionalista koji je poručio "Dosta islama".Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/printsceren (Matteo Salvini)

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro