Izvor:
20.05.2019 u 17:44
0

OSTAVKA PREMIJERA NAKON RASPUŠTANJA PARLAMENTA: Grojsman će ostavku podneti u sredu, pozvao Zelenskog da preuzme punu odgovornost za zemlju!

Ukrajinski premijer Volodimir Grojsman izjavio je danas da će podneti ostavku na tu funkciju.

Ocenjuje da je reč o simboličnom potezu, koji je usledio samo nekoliko sati nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odlučio da raspusti parlament i raspiše vanredne izbore.

Grojsman je rekao da će ostavku podneti u sredu i pozvao Zelenskog da preuzme punu odgovornost za zemlju.

Ostavku Grojsmana treba da potvrdi parlament, a ukoliko je prihvati, on će služiti kao vršlac dužnosti premijera Ukrajine dok poslanici ne imenuju novi sastav vlade, nakon izbora.

Zelenski je raspustio parlament nakon što je danas u Vrhovnoj radi položio zakletvu na početku petogodišnjeg mandata predsednika Ukrajine.

Raspuštanje parlamenta bilo je jedno od obećanja u njegovoj predsedničkoj kampanji, s obzirom na to da je tu instituciju označio kao grupu ljudi zainteresovanu samo za samobogaćenje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter