Izvor:
20.05.2019 u 18:22
0

KIKL UZVRAĆA UDARAC: Najavljuje izglasavanje nepoverenja Kurcu!

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl uzvratio je, nakon najave kancelara Sebastijana Kurca da će predložiti njegovo razrešenje, da će podneti zahtev za da se šefu austrijske vlade izglasa nepoverenje u parlamentu.

– Razum vam kaže da je relativno teško od nekog zahtevati poverenje ako je on upravo rekao da u vas nema poverenje – kazao je Kikl.

On je rekao i da nema razumevanje za argumente Kurca za njegovo razrešenje.

Naime, Kurc je kazao da Kikl ne može da bude na čelu Minsitarstva unutrašnjih poslova koje treba da sprovede istragu u vezi mogućeg ilegalnog finansiranja Slobodarske partije (FPO) čiji je član, a čiji je generalni sekretar bio.

Kikl, međutim, tvrdi da kao generalni sekretar nije imao nikakve veze sa finansijama stranke, a ne prihvata ni argumentaciju da bi i drugi "slobodarci", ako bi se našli na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, mogli da ugroze istragu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter