Izvor:
21.05.2019 u 06:11
0

VENECUELA: Maduro predložio vanredne izbore za Nacionalnu skupštinu!

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro predložio je da se održe prevremeni izbore za Nacionalnu skupštinu koju kontroliše opozicija na čelu sa samoproglašenim predsednikom Huanom Gvaidom.

Opozicija je osvojila većinu u parlamentu krajem 2015. godne, a naredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu održani krajem 2020. godine.

Maduro nije precizirao tačan datum održavanja novih izbora, a i ranije je govorio da bi oni mogli da budu održani pre predviđenog datuma.

Zašto ne odgovore na moj predlog – rekao je Maduro povodom svoje ponude opoziciji koja zahteva njegovu ostavku i formiranje prelazne vlade pre održavanja izbora.

U govoru na svečanosti povodom godišnjice svog ponovnog izbora za šefa države, Maduro je rekao da treba "dati legitimitet jedinoj instituciji (parlamentu) koja nije legitimna u poslednjih pet godina".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter