Izvor:
21.05.2019 u 06:46
0

NOVI ZELAND: Napadač na džamije u Krajstčerču optužen za terorizam!

Napadač na dve džamije u Krajstčerču Brenton Tarant optužen je za učešće u terorističkom aktu, saopštila je danas novozelandska policija.

Optužba predviđa maksimalnu kaznu doživotnog zatvora ako bude osuđen, i biće test za novozelandske zakone o terorizmu donete 2002. godine.

Policija je saopštila i da je 28-godišnejm Australijancu dodata još jedna optužba za ubistvo, pošto je ranije ovog meseca preminuo turski državljanin koji je bio teško ranjen u napadu.

Tarant, osumnjičen za beli suprematizam, sada se suočava sa optužbom za 51 ubistvo i 40 pokušaja ubistva. On će se pojaviti pred sudom u junu.

Napad koji se dogodio 15. marta, bio je najveće masovno ubistvo vatrenim oružjem koje je jedna osoba ikada izvela na Novom Zelandu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter