Izvor:
22.05.2019 u 12:11
0

NAPETO U VELIKOJ BRITANIJI: Terezaj Maj pod pritiskom zbog novog Bregzit plana!

Premijer će predstaviti izmjene zakona o povlačenju sporazuma – uključujući obećanje da će poslanicima dati glas za održavanje novog referenduma.

Međutim, Sir Keir Starmer rekao je da je ponuda "preslaba".

Danas će biti zatraženo od stranačkih šefova da promiene pravilo kako bi se omogućilo glasanje o povjerenju njenom rukovodstvu.

Sekretar za životnu sredinu Majkl Gove branio je plan premijera, pozivajući poslanike da "uzmu malo vremena i odmaknu se" kako bi "razmišljali" o detaljima zakona – koji će biti objavljen kasnije danas.

Kolega ministarke i istaknuti Brekiteer Andrea Leadsom izjavila je da "vrlo pažljivo gleda na zakonodavstvo" i "brine se da isporuči Brekit".

Da li je ministarkin 'novi posao' pogoršao stvari?
Da li je Maiov 'novi' Bregzitov dogovor zapravo novi?
Poslanici su tri puta odbacili sporazum o povlačenju koji je dogovoren sa EU, a pokušaji da se pronađe formalni kompromis sa radom nisu uspeli.

Premijerka je u utorak zamolio poslanike da iskoriste"poslednju šansu" da postignu pregovarački izlazak – ili rizik da se Bregzit uopšte ne dogodi.

Međutim, nekoliko saborskih zastupnika kritikovalo je njen plan. Među njima, Najdžel Evans će danas apelirati na partijske šefove u komitetu iz 1922. da promijene pravila stranke kako bi se omogućilo trenutno glasanje o povjerenju gospođi Mei.

Budući da je premijerka preživela takav glas u decembru, sadašnja pravila kažu da se ona ne može suočiti s drugom osobom 12 mjeseci.

Komitet je ranije rekao "ne" takvoj promeni.

Međutim, internet stranica Konzervativnog doma pozvala je ljude da ne glasaju za stranku na evropskim izborima u četvrtak ako je gospođa Mai još uvijek na dužnosti "do kraja današnjeg dana".

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter